Skladniki :
- 1 srednia cebula
- 2 zabki czosnku
- 1 smietana 18% (gesta)
- 1 szklanka mleka
- Koperek 2 peczki lub 5-6 suzych plaskich lyzek suszonego
- 2 puszki tunczyka w oleju
- 2 lyzki startego sera / ja zmielilam 3 plasterki sera w miksierze
- makaron , moga byc swiderki , bo sprawdzily sie idealnie,
- Sol pieprz , magii, opcjonalnie vegeta
Cebule podsmazamy na lyzce masla lub lyzce oliwy dodajemy czosnek , gdy cebula zacznie sie rumienic dodajemy tunczyka , mieszamy dodajemy smietane i mleko i mieszamy by wszystko sie polaczylo, dodajemy ser i dalej mieszamy na koncu dodajemy koper. Koper jest bardzo wazny dopiero z jego dodatkiem potrawa nabiera smaku. Makaron ugotowany wczesniej polewamy przygotowanym ''sosem''
Dostalam ten przepis wczoraj od zachwyconej znajomej , a ze mialam wszystko w domu postanowilam to zrobic, uwierzcie kocham tunczyka w roznej postaci ale to przeszlo moje oczekiwania to danie jest niesamowite !!!!!! Moje dziecko zajdlo miske duza , moj maz wielka miche , ja robiac podjadalam juz . Wiem ze znajoma nie lubi tunczyka a mimo to zrobila to zjadla ze smakiem i dala mi przepis, wiem tez ze dzieci jej jadly mimo ze nie nawidza ryb . POLECAM ! Czegos tak prostego i pysznego nie jadlam dawno , mnie ciezko jest zadowolic jesli o smaki chodzi ale to byl kulinarny orgazm dla mnie i mojego podniebienia .
SMACZNEGO!!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz