Skladniki:
- opakowanie mrożonych filetów
- 0,5 szkl whisky
- 2 Ząbki czosnku
- sok z polowy cytryny
- sol , pieprz
Rybę rozmrozić i osuszyc .
W miseczce polaczyc whisky z przepuszczonym przez praske czosnkiem sola sokiem z cytryny i pieprzem.
natrzeć rybe ta marynata i pozostawić w lodowce na 2-4 h .
Gdy czas przegryzanie sie ryby minie postępujemy jak w przypadku normalnego pieczenia czyli mozemy obtoczyć w mace lub ciescie , możemy zapiec tez w piekarniku w folii aluminiowej wybór należy do was .
Proponuje podawać z frytkami i surówka z kiszonej kapusty .
Ciekawostka:
okolo 2 lat temu dumna z siebie wymyslilam ten przepis, zrobilam okazalo sie ze ryba jest przepyszna . cieszylam sie jak dziecko bo byla to pierwsza potrawa ktora wymylilam wlasnie ja :) po czym usiadlam do kompa i wpisalam ryba w whisky ...i co sie okazalo? Ryba w whisky jest jednym z glownych dan szkotow i jest bardzo tam popularna ;/ mimo wszystko dalej jestem dumna ze na to wpadlam jest naprawde wspaniala .
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz